Kontakta oss

Kontakta gärna oss för mer info:
070-284 41 33
annette.sandwall@gmail.com

Om oss

Anna and Enar Holmgren Foundation är en ideell förening med syfte att bygga upp folkrörelser i byar, främst i Zambia, där ekonomisk och social utveckling hindras av hög alkoholkonsumtion.

Idéen för arbetet kom 2015 efter en resa till Zambia. De förhållanden som började växa fram mellan hög alkoholkonsumtion och utbredd fattigdom vittnade om en mörk framtid om inget gjordes för att förändra situationen.

Skolor berättar att antal barn som hoppat av skolan tillföljd av missbrukande föräldrar har ökat, eller att barnen själva börjat ett missbruk.
Polisen ser att trafikolyckor tillföljd av berusade förare har ökat såväl som våld i hemmen. Antal barer ökar och så även antalet prostituerade. Byledningar beskriver den illegala införseln av alkohol och hur detta påverkar hela byars utveckling.
Nu hittar vi vägar fram ur den mörka utvecklingen bland befolkningen genom att skapa folkrörelser där engagemang och vilja blir drivkraften till förändring. Först hos individen, sedan i familjen, i byn och sedan i hela samhället. Att få information och kunskap till hur och att förändring kan ske.